Marlous de Haan Lezingen

Lezingen

Videobellen, Nomofobie, Smartphone Etiquette etc.

Thema's

Videobellen Etiquette Marlous de Haan

Videobellen Etiquette

75 niet te missen gedragsregels

voor succesvol beeldbellen


Vind jij videobellen ook zo heerlijk? Lekker thuis in je joggingbroek achter de pc naar de vergadering? Pizza in je ene hand en je kat op schoot? Of erger je je juist aan slecht geluid, halve hoofden in beeld en een stapel wasgoed op de achtergrond? Of het nu formeel vergaderen of gewoon lekker kleppen met je vrienden of familie is, Videobellen Etiquette helpt je het gesprek te laten slagen. Een heerlijk lees- en bladerboek, ondersteund met vele toepasselijke humorvolle illustraties. Herkenbaar en leerzaam, zonder belerend te zijn. Boordevol tips voor succesvol beeldbellen bij online meetings.
Smartphone Etiquette Marlous de Haan

Smartphone Etiquette

125 gouden gedragsregels die je zou moeten kennen voor het gebruik van je mobiel


Hoe maak jij met je mobiel jouw leven en dat van anderen nóg leuker? Het smartphonegebruik is niet meer weg te denken uit ons leven en de impact op de samenleving is immens. Op school, op het werk, in openbare situaties en zelfs in bed komen we de smartphone tegen. Gewenst én ongewenst. Marlous legt in dit boek uit dat je ook zonder smartphone een wc-bezoek kunt overleven, maar ook dat je niet wilt dat je zwoele ringtone afgaat tijdens je sollicitatiegesprek. Herkenbaar met discussiepunten en veel leuke feitjes om te weten. Prettig lees- en bladerboek, ondersteund met grappige illustraties.
Nomofobie Marlous de Haan

Nomofobie

Leef jij met je smartphone of leeft je smartphone met jou?


Nomofobie (afkomstig van het engelse woord No Mobile-phone Phobia) is de angst die je ervaart voor het niet bereikbaar zijn met de smartphone. De veroorzaker daarvan is de verslaving aan de smartphone. Iemand die verslaafd is aan zijn mobiele telefoon heeft een nomofoob.


Lees hieronder voor de inhoud van de lezing.

Lezing Nomofobie

Leef jij met je smartphone of leeft je smartphone met jou?

Nomofobie (No Mobilephone Phobia) wordt beschreven als een overmatige angst voor het niet continu bereikbaar zijn via een mobiele telefoon.
Dit kan veroorzaakt worden door het buiten bereik zijn, het vergeten van het toestel of een slecht functionerend toestel.
Een nomofoob is iemand die aan nomofobie lijdt.
 • Wil je weten of je nomofoob bent?
 • Of weet je het inmiddels al zeker… en is het eerste en laatste wat je op een dag doet je smartphone checken, heb je inmiddels een oplader standaard in de buurt en is de laatste keer dat je een dag zonder je smartphone geweest bent inmiddels maanden geleden.
 • Het aantal mensen met een meer of mindere smartphoneverslaving loopt gestaag op richting de 80%...
 • Wil je weten wat de kenmerken en gevolgen zijn van verslaving aan je telefoon?
 • Wat betekent het voor je lijf?
 • En hoe zit het met de sociale gevolgen?
 • Hoe zit het met Smartphone Etiquette?
 • Wat zijn de uitdagingen?
 • Zijn er oplossingen mogelijk?
 • Of is het een kenmerk van deze tijd dat we niet meer zonder kunnen?
 • Wil jij weten of jij met je smartphone leeft of je smartphone met jou?

Nomofobie!

Interactief
Voor volwassenen
Voor middelbare scholen
Met tips
Herkenbaar!
arrow_drop_up arrow_drop_down